Challenge Almere Amsterdam en wat neem ik mee.

Vaak hoor ik de volgende opmerking: ” Wat een spullen je zult wel mooie foto’s maken”. Je moet dan steeds weer uitleggen dat spullen wel kunnen helpen maar dat het nog steeds de fotograaf is die de foto neemt. Uitgangspunt bij iedere wedstrijd die ik fotografeer is dat ik zo min mogelijk fotospullen wil meenemen want al dat gesjouw is belemmerend voor je fotografie en je mobiliteit.

Challenge Almere-Amsterdam fotografeer ik in opdracht en dat betekend dat de juiste beelden moeten worden geschoten met veel variatie zodat de afnemer keuzes heeft. Met dit in het achterhoofd neem ik objectieven mee met een brandpuntafstand van 16mm tot 400mm. De 24-70, 70-200 en de 400 heb ik de hele dag bij me. Alleen de 16-35 blijft zo nu en dan achter in de persbus. Wanneer ik achter op de motor zit neem ik de 400 met daaraan een body mee in de Think Tank Streetwalker Pro rugtas. De andere twee camerabodies met objectieven erop hangen om mijn nek en schouders. Hierdoor kan ik vanaf de motor goed mijn werk doen. De 400 wordt dan gebruikt wanneer er een geschikte plek is om te stoppen en deze zorgt dan voor de nodige variatie. De motorhelm heb ik zelf aangeschaft omdat het belangrijk is dat je de zoeker van de camera goed bij je oog kunt krijgen ook met een flitser bovenop. Dit lukt dus niet bij alle helmen heeft de ervaring geleerd. Tijdens het looponderdeel gaat de 70-200 de rugtas in en gebruik ik zowel de 400 als de 24-70. Wanneer de finish gefotografeerd moet worden dan gaat de 24-70 weer de tas in en hangt de 70-200 met body om mijn schouders en de 400 gebruik ik met de monopod. Nu komt ook de 16-35 in actie want die gebruik ik met de derde camera om de finish onder een andere hoek te fotograferen. Gemonteerd op een Manfrotto Magic Arm en en met behulp van Pocket Wizards op afstand bediend.

Naast lensdoekjes en een blower gaat er ook een klein toolkitje mee voor het geval er iets los trilt, paracetamol en een aantal pleisters zijn ook altijd makkelijk om bij je te hebben en mocht het echt warm worden ook een pet en zonnenbrandcreme.

Spullen die ik niet direct nodig heb blijven achter in de persbus. Dit zijn o.a. extra kleding, extra reserve batterijen, eten en drinken etc. In mijn auto heb ik dan nog een reserveset kleding liggen voor het geval dat ik echt nat regen of uit mijn broek scheur.

 

×

Comments are closed.