Vakantiebaan @ 3-LÄNDER ENDURO RACE 2015

Wat doe je als er tijdens je vakantie een MTB race wordt gehouden in de omgeving van je vakantiebestemming? Dat is een buitenkans en die pak je!

Het gaat hier om de 3-Lander Enduro race die deel uitmaakt van de European Enduro Series. Een serie van 5 wedstrijden in o.a. Italie, Oostenrijk en Spanje. De westrijd bestaat uit 6 stages van in totaal 18 km en 40 km verbindingsroutes. De stages zijn voornamelijk single track downhill en moeten zo snel mogelijk worden afgelegd. De verbindingsroutes zijn verplicht en zijn vaak oplopend. Voor het overbruggen van het overige hoogteverschil wordt gebruik gemaakt van 4 liften.

Het is een indrukwekkend gezicht om de mannen en vrouwen naar beneden te zien vliegen. Op de dag voor de wedstrijd moet iedere deelnemer het parcours verplicht verkennen om zo op de wedstrijddag niet tegen een verrassing aan te lopen.

De omstandigheden lenen zich bij uitstek voor het gebruik van de flitser. In dit geval is dit een Canon EX-600 RT en wanneer deze off-camera is gebruikt  dan samen met de Godox PB-960 battery pack. Dit om een snellere recycle tijd te krijgen.

×

Comments are closed.