Waar is mijn foto?

“Zeg, je nam vorige week foto’s van mij tijdens het hardlopen maar ik kon ze niet vinden op je website”. Dit vraagt om een toelichting.

Na een sportwedstrijd kom ik vaak thuis met meer dan 1000 foto’s op de geheugenkaartjes. De praktijk wijst uit dat 10 tot 15 procent hiervan worden gepubliceerd en te koop worden aangeboden. Waneer de foto’s zijn geimporteerd in Adobe LIghtroom krijgen alle foto’s die mij aanspreken een * rating  zodat ze terug te vinden zijn. Om een * rating te krijgen moeten de foto’s echt scherp zijn, in bijna alle gevallen heeft de atleet zijn/haar ogen open en een houding hebben die bij de sport past. Dit alles is natuurlijk geheel subjectief en ik probeer hierin oprecht te handelen. Alle foto’s van atleten waarbij hun integriteit naar mijn mening wordt geschaad worden direct definitief van de harde schijf verwijderd. Denk hierbij aan sanitaire stops, onbedekte lichaamsdelen en bijvoorbeeld rare niet-flatterende houdingen of gezichtsuitdrukkingen.

Nu blijft er ongeveer 20 procent van de foto’s over en deze worden nogmaals bekeken en beoordeeld waarna 10 tot 15 procent wordt geexporteerd naar Flickr.com en Oypo.nl. Kun je een foto niet vinden maar toch nieuwsgierig? Stuur dan een email en vermeld de naam van het evenement en je startnummer en ik bericht je terug.

Tot de volgende wedstrijd.

 

×

Comments are closed.